Let us know!

What recipe do you want to see on Bake.With.Love next week? Let us know by writing to our e-mail: bakewithlovegr@gmail.com
Thank you! muah!

Your favourite sweet is...

2011 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis

Little, sweet things for your friends. (Maža, saldi dovanėlė jums ir jūsų draugams.) LT




Lygis: sunkus
Darbo laikas: 2val. (be tešlos laikymo šaldytuve)
Rezultatas: Šachmatai: 24, Spiralės: 27, Kirmėlytės: 11, Liežuvėliai: 5, Piršteliai: 6

Jums reikės:

Baltai tešlai:
138g miltų
75g sviesto
60g cukraus pudros
1 mažo kiaušinio
1arb.š. vanilinio cukraus

Rudai tešlai:
138g miltų
25g kakavos miltelių
75g sviesto
60g cukraus pudros
1 mažo kiaušinio
1arb.š. vanilinio cukraus

Papuošimui: perlinio cukraus

Verta žinoti!
Ši tešla pjaustoma limpa prie peilio, todėl volelius reikia pjaustyti su plonu, stipriu siūlu.

Kaip daryti:

  1. Abu tešlos gabalus ruoškite atskirai.
  1. Svietą įdėkite į dubenį ir palaikykite, kad suminkštėtų, arba pašildykite mikrobangų krosnelėj 20s. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite cukraus oudrą ir vanilinį cukrų ir maišykite mikseriu, kol išeis vientisa masė.
  2. Toliau maišydami sudėkite nusijotus miltus (kai ruošite rudą tešlą, miltus sumaišykite su kakavos milteliai). Minkykite, kol tešla bus vienalytė, Suvoliokite du atskirus rutulius, juos įviniokite į maisto plėvelę ir valandą palaikykite šaldytuve arba 30min. šaldymo kameroje.

Šachmatai:
  1. Abu rutulius sugnaibykite į vienodus gabalėlius, iš kurių iškočiokite mažojo pirštelio storio ir vienodo ilgio volelius.
  2. Po du skirtingų spalvų tešlos volelius sudėkite pakaitomis ir paspauskite, Tada dėkite antrą eilę: virš balto – rudą, virš rudo – baltą. Taip sudėliokite keturias eiles.
  3. Iš visų pusių delnais atsargiai suspauskite, kad voleliai suliptų.
  4. Ritinius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Spiralės: 
  1. Abu rutulius iškočiokite į vienodo storio ir dydžio lakštus.
  2. Rudosios tešlos lakštą atsargiai perkelkite and baltosios.
  3. Nestipriai spausdami lakštus susukite į ritinėlį.
  4. Ritinį supjaustykiye nestorais griežinėliais.
  5. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.


Kirmėlytės: 
  1. Abu rutulius sugnaibykite į vienodus gabalėlius, iš kurių iškočiokite vienodo storio ir vienodo ilgio kubelius.
  2. Sudėkite tris baltus ir keturis rudus kubelius ir iš visų pusių delnais atsargiai suspauskite, kad kubeliai suliptų.
  3. Su siūlu supjaustykite kubą į plonus griežinėlius.
  4. Įpilkite perlinį cukrų į lėkštutę ir po vieną pamerkite ir paspauskite tešlos griežinėlius, kad perlinis cukrus priliptų ant sausainio.
  5. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.


Liežuvėliai:
  1. Iškočiokite atlikusią rudają tešlą į vientisą lakštą.
  2. Supjaustykitą lakštą įstrižai, kad jūsų gabaliukai atrodytų kaip liežuvėliai.
  3. Po vieną pamerkite ir paspauskite tešlos griežinėlius, kad perlinis cukrus priliptų ant sausainio.
  4. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.




Piršteliai:
  1. Sugnaibykite vienodo dyžio, mažus atlikusios, susimaišiusios tešlos.
  2. Iškočiokite tokio pačio storio ir ilgio volelius.
  3. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.








Kepkite sausainius 180C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 minučių.

2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Little, sweet things for your friends.



Level: hard
Working time: 2h (without pastry keeping in the fridge)
Result: Chess: 24, Spirals: 27, Worms: 11, Tongues: 5, Fingers: 6

You need:

White pastry:
138g flour
75g butter
60g powdered
1 sml. egg
1tsp. vanilla sugar

Brown pastry:
138g flour
25g cocoa powder
75g butter
60g powdered
1 sml. egg
1 tsp. vanilla sugar

For decoration: pearly sugar

You should know!
Cutting this pastry, it sticks to knife. You must use thin and strong thread, to cut rollers.

How to:

  1. Both pieces of pastry make separately.
  2. Put the butter into the bowl and keep till it comes soften, or put into microwave for 20sec. When put egg and powdered with vanilla sugar and mix it with mixer, till simple mass.
  3. Next put flour mixing pastry (when you‘ll do brown pastry, mix flour with cocoa powder). When knead pastry, till it become smooth. Make two separate balls and roll them into the food wrap. Keep it a hour into the fridge or 30min. into the freezer.

Chess:

  1. Make the same, little pastry pieces from the both balls and roll out them to the same thickness and lenght rollers.
  2. Put two and two the same colour rollers and push them. When put second line: over white- brown, over brown – white. Make four lines like that.
  3. Both sides push softly with your palms, to make rollers stick.
  4. Cut rollers to slices and put them on the baking-paper which have to be in the baking tray.

Spirals:

  1. Roll out both balls to the same thickness and size sheets.
  2. Brown pastry sheet carefully move on the white.
  3. Pushing softly roll sheets.
  4. Cut the roll with thread into the slim slices.
  5. Put them on the baking-paper which have to be in the baking tray.


Worms:

  1. Make the same, little pastry pieces from the both balls and roll out them to the same thickness and lenght slim blocks.
  2. Put three white and four brown blocks and push them with you palms from the both sides.
  3. Cut the block with thread into the slim slices.
  4. Pour pearly sugar into the plate, take one slice and immerse in it. Push softly than pearly sugar could keep on the cookie.
  5. Put them on the baking-paper which have to be in the baking tray.

Tongues:

  1. Roll out the remainder of the brown pastry to the sheet.
  2. Cut the sheet diagonally, that your piece of pastry look like a tongue.
  3. Take one piece and immerse in the pearly sugar. Push softly than pearly sugar could keep on the cookie.
  4. Put them on the baking-paper which have to be in the baking tray.




Fingers:

  1. Make the same, little pastry pieces from the remainder of the mixed brown and white pastry.
  2. Roll out them to the same thickness and lenght rollers.
  3. Put them on the baking-paper which have to be in the baking tray.








Bake cookies into the 180C temperature hot oven, for 15-20 minutes.