Let us know!

What recipe do you want to see on Bake.With.Love next week? Let us know by writing to our e-mail: bakewithlovegr@gmail.com
Thank you! muah!

Your favourite sweet is...

2011 m. rugpjūčio 26 d., penktadienis

Rugilės receptas - keksiukai su obuoliais



Sveiki! pasidomėjom kas yra tie obuoliai, ir, kad juos valgyti sveika, todėl čiumpam save už ragų ir pirmyn gaminti keksiukus su obuoliais! 
P.S. Iškart prisipažinsim jog neturėjom tinkamo skaičiaus vienkartinių formelių, todėl teko porcijas padidinti ir vaizdas nukentėjo, tačiau skonis išliko geras :} Jums tikrai gausis daug geriau!


Lygis: vidutinis
Darbo laikas: apie 1h
Rezultatas: 12 keksiukų su obuoliais


Jums reikės:
150g sviesto
124g cukraus
3 kiaušinių
170g miltų
1 ½ arbat. šaukštelio kepimo miltelių
2 vidutinio dydžio obuolių
2 citrinų


Darbo eiga:
  1. Pasiruoškite visus produktus.
  2. Kruopščiai nuplauti citrinas ir nutarkuoti citrinos žievelę.
  3. Išspausti citrinos sultis ir supilti į indą. Nulupti obuolius ir supjaustyti 5mm storio riekeles. Obuolius pamerkti į citrinos sultis ir laikyti, kaskart be gaminant tešlą pamaišyti.
  4. Kitame inde sutarkuok sviestą. Sumaišyk jį su cukrumi.
  5. Į tą patį indą atsargiai po vieną, kaskart pamaišydami mikseriu sumuškit kiaušinius. Tada potruputį, maišydami suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir citrinos žievelėm ir išmaišykit, kad gautusi vienalytė masė.
  6. Sudėkite tešlą į formeles. Ant viršaus sudėliokit obuolių skliteles, kad užpyldytų visą paviršių.
  7. Iš likusių nuo obuolių citrinų sulčių po vieną arbatinį šaukštelį užpilkite ant tešlos su obuoliais. Ir viskas paruošta!
Kepkite keksiukus180C temperaturoje įkaitintoje orkaitėje apie 20min. Patikrinkite dantų krapštuku ar iškepė, jeigu iškišus iš tešlos pagaliukas neapsivėlęs reiškia iškepė.

Valgyti atšalusius.
Skanaus!

2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Obuolys

Obuolio mitybos faktai

Vienas iš popiuliariausių vaisių - skanus ir traškus obuolys, kuriam pirmenybę teikia susimąstantys apie savo sveikatą, pakvaišę dėl užsiėmimų sporto klube ir tikintys posakiu „sveikata yra turtas“.

Obuoliai turi Vitamino C, kurio pasitenkinimas turbūt nėra toks geras kaip apelsinų, tačiau obuoliai turi labai didelius mineralų kiekius, pektino, obuolių rūgščių kurios padeda normalizuoti žarnyną.Obuolių sultys padeda: nujaučiantiems, kad serga kepenų liga, be to obuoliai nesukelia alerginės reakcijos ir yra puikus būdas aprūpinantis kūnui būtinais skysčiais.

Obuoliai padeda gydyti:
·    amneziją
·      dizinteriją
·      širdies ligas
·      galvos skausmą
·      akių sutrikimus
·      inkstų akmenis
·      skatina energingumą

·     Žali obuoliai – palaiko tvirtus kaulus ir dantis, kovoja su priešvėžinėmis ligos savybėmis.
·    Geltoni obuoliai – gerina širdies
plakimą ir regą, imuninę sistemą,
sumažina kai kurių vėžio formų
riziką.
·    Raudoni obuoliai – gerina širdies
plakimą, atminties funkcijas, palaiko šlapimo takų funkciją, mažesnė kai kurių vėžio susirgimų formų
rizika.

Patarimai

·   Kruopščiai ant bėgančios vandens srovės nuplaukite obuolį, kad pašalintumėt bet kokias paviršiaus dulkes.
·         Norint gauti kuo didesnę naudą valgykite obuolius su žievele.
·         Supjaustytas obuolys paruduoja, dėl buvimo ore. Jeigu juos turite paserviruoti supjaustytus,
paskalaukite riekeles vandenyje maišytame su keliais šviežios citrinos lašais.
·         Drumzlinos obuolių sultis tinka gerti prie pietų.
·         Obuolys yra taip pat naudojamas paruošti vaisių uogienei, pyragui arba vaisių salotom.

Obuolio, su žievele (valgomosios dalys)

Maistinė vertė 100g

Energija
218kJ (52 kcal)
Angliavandeniai
13.81g
Riebalai
0.17g
Baltymai
0.26g
Vanduo
85.56g
Vitaminai:

Vitaminas A      
3 IU
Vitaminas E
0.18mg
Vitaminas K
2.2mcg
Vitaminas C
4.6mg
Vitaminas B1 0.017mg
Vitaminas B2
0.026mg
Vitaminas B3
0.091mg
Vitaminas B5
0.061mg
Vitaminas B6
0.041mg
Mineralai:

Kalcis
6mg
Geležis
0.12mg
Cinkas
5mg
Fosforas
11mg
Kalis
107mg
Magnis
0.04mg


Apple

Apple Fruit nutrition facts

Delicious and crunchy apple fruit is one of the most popular fruit favored by health conscious, fitness freaks who believe in “health is wealth”. 

Apple Fruit contain Vitamin C, which content is may not be as good as Oranges but apples have very big mineral contents, pectin, malic acid which are good in normalising the intestines. Apple juice is good to overcome a liverish feeling, further, apples are unlikely to cause allergic reactions and are excellent means of providing essential fluids to the body.

Apple Fruit is good for :


·                      treatment of anaemia
·                      dysentery
·                      heart-disease
·                      headache
·                      eye disorders
·                      kidney stones
·                      promotes vigour and vitality



·         Green Apples – Good for strong bones and teeth, anti cancer properties.
·         Yellow Apples – Good for heart and eyes, immune system, reduce risk of some cancers.
·         Red Apples – Good for heart, Memory function, lower risk of some cancers and to maintain urinary tract health.

Advices

 ·          
                         ·         Wash apples thoroughly in the running water before eating to remove any surface dust.
·             Eat apple fruit as they are with skin to get maximum health benefits.
·            Sliced apple turns brown on exposure to air. If you have to serve them
sliced, rinse slices in water added with few drops of fresh lemon.
·            Cloudy apple juice is a good drink with dinner.
·       Apple fruit is also used in the preparation of fruit jam, pie, and fruit
salad.

              Apples, with skin (edible parts)

                 Nutritional value per 100g (3.5 oz)

Energy
218kJ (52 k cal)
Carbohydrates
13.81g
Fat
0.17g
Protein
0.26g
Water
85.56g
Vitamins:

Vitamin A          
3 IU
Vitamin E
0.18mg
Vitamin K
2.2mcg
Vitamin C
4.6mg
Vitamin B1 0.017mg
Vitamin B2
0.026mg
Vitamin B3
0.091mg
Vitamin B5
0.061mg
Vitamin B6
0.041mg
Minerals:

Calcium
6mg
Iron
0.12mg
Zinc
5mg
Phosphorus
11mg
Potassium
107mg
Magnesium
0.04mg