Let us know!

What recipe do you want to see on Bake.With.Love next week? Let us know by writing to our e-mail: bakewithlovegr@gmail.com
Thank you! muah!

Your favourite sweet is...

2011 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis

Little, sweet things for your friends. (Maža, saldi dovanėlė jums ir jūsų draugams.) LT




Lygis: sunkus
Darbo laikas: 2val. (be tešlos laikymo šaldytuve)
Rezultatas: Šachmatai: 24, Spiralės: 27, Kirmėlytės: 11, Liežuvėliai: 5, Piršteliai: 6

Jums reikės:

Baltai tešlai:
138g miltų
75g sviesto
60g cukraus pudros
1 mažo kiaušinio
1arb.š. vanilinio cukraus

Rudai tešlai:
138g miltų
25g kakavos miltelių
75g sviesto
60g cukraus pudros
1 mažo kiaušinio
1arb.š. vanilinio cukraus

Papuošimui: perlinio cukraus

Verta žinoti!
Ši tešla pjaustoma limpa prie peilio, todėl volelius reikia pjaustyti su plonu, stipriu siūlu.

Kaip daryti:

  1. Abu tešlos gabalus ruoškite atskirai.
  1. Svietą įdėkite į dubenį ir palaikykite, kad suminkštėtų, arba pašildykite mikrobangų krosnelėj 20s. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite cukraus oudrą ir vanilinį cukrų ir maišykite mikseriu, kol išeis vientisa masė.
  2. Toliau maišydami sudėkite nusijotus miltus (kai ruošite rudą tešlą, miltus sumaišykite su kakavos milteliai). Minkykite, kol tešla bus vienalytė, Suvoliokite du atskirus rutulius, juos įviniokite į maisto plėvelę ir valandą palaikykite šaldytuve arba 30min. šaldymo kameroje.

Šachmatai:
  1. Abu rutulius sugnaibykite į vienodus gabalėlius, iš kurių iškočiokite mažojo pirštelio storio ir vienodo ilgio volelius.
  2. Po du skirtingų spalvų tešlos volelius sudėkite pakaitomis ir paspauskite, Tada dėkite antrą eilę: virš balto – rudą, virš rudo – baltą. Taip sudėliokite keturias eiles.
  3. Iš visų pusių delnais atsargiai suspauskite, kad voleliai suliptų.
  4. Ritinius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Spiralės: 
  1. Abu rutulius iškočiokite į vienodo storio ir dydžio lakštus.
  2. Rudosios tešlos lakštą atsargiai perkelkite and baltosios.
  3. Nestipriai spausdami lakštus susukite į ritinėlį.
  4. Ritinį supjaustykiye nestorais griežinėliais.
  5. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.


Kirmėlytės: 
  1. Abu rutulius sugnaibykite į vienodus gabalėlius, iš kurių iškočiokite vienodo storio ir vienodo ilgio kubelius.
  2. Sudėkite tris baltus ir keturis rudus kubelius ir iš visų pusių delnais atsargiai suspauskite, kad kubeliai suliptų.
  3. Su siūlu supjaustykite kubą į plonus griežinėlius.
  4. Įpilkite perlinį cukrų į lėkštutę ir po vieną pamerkite ir paspauskite tešlos griežinėlius, kad perlinis cukrus priliptų ant sausainio.
  5. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.


Liežuvėliai:
  1. Iškočiokite atlikusią rudają tešlą į vientisą lakštą.
  2. Supjaustykitą lakštą įstrižai, kad jūsų gabaliukai atrodytų kaip liežuvėliai.
  3. Po vieną pamerkite ir paspauskite tešlos griežinėlius, kad perlinis cukrus priliptų ant sausainio.
  4. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.




Piršteliai:
  1. Sugnaibykite vienodo dyžio, mažus atlikusios, susimaišiusios tešlos.
  2. Iškočiokite tokio pačio storio ir ilgio volelius.
  3. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.








Kepkite sausainius 180C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą