Lygis: sunkus
Darbo laikas: 2val. (be tešlos laikymo šaldytuve)
Rezultatas: Šachmatai: 24, Spiralės: 27, Kirmėlytės: 11, Liežuvėliai: 5, Piršteliai: 6
Jums reikės:
Baltai tešlai:
138g miltų
75g sviesto
60g cukraus pudros
1 mažo kiaušinio
1arb.š. vanilinio cukraus
Rudai tešlai:
138g miltų
25g kakavos miltelių
75g sviesto
60g cukraus pudros
1 mažo kiaušinio
1arb.š. vanilinio cukraus
Papuošimui: perlinio cukraus
Verta žinoti!
Ši tešla pjaustoma limpa prie peilio, todėl volelius reikia pjaustyti su plonu, stipriu siūlu.
Kaip daryti:
- Abu tešlos gabalus ruoškite atskirai.
- Svietą įdėkite į dubenį ir palaikykite, kad suminkštėtų, arba pašildykite mikrobangų krosnelėj 20s. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite cukraus oudrą ir vanilinį cukrų ir maišykite mikseriu, kol išeis vientisa masė.
- Toliau maišydami sudėkite nusijotus miltus (kai ruošite rudą tešlą, miltus sumaišykite su kakavos milteliai). Minkykite, kol tešla bus vienalytė, Suvoliokite du atskirus rutulius, juos įviniokite į maisto plėvelę ir valandą palaikykite šaldytuve arba 30min. šaldymo kameroje.
Šachmatai:
- Abu rutulius sugnaibykite į vienodus gabalėlius, iš kurių iškočiokite mažojo pirštelio storio ir vienodo ilgio volelius.
- Po du skirtingų spalvų tešlos volelius sudėkite pakaitomis ir paspauskite, Tada dėkite antrą eilę: virš balto – rudą, virš rudo – baltą. Taip sudėliokite keturias eiles.
- Iš visų pusių delnais atsargiai suspauskite, kad voleliai suliptų.
- Ritinius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Spiralės:
- Abu rutulius iškočiokite į vienodo storio ir dydžio lakštus.
- Rudosios tešlos lakštą atsargiai perkelkite and baltosios.
- Nestipriai spausdami lakštus susukite į ritinėlį.
- Ritinį supjaustykiye nestorais griežinėliais.
- Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kirmėlytės:
- Abu rutulius sugnaibykite į vienodus gabalėlius, iš kurių iškočiokite vienodo storio ir vienodo ilgio kubelius.
- Sudėkite tris baltus ir keturis rudus kubelius ir iš visų pusių delnais atsargiai suspauskite, kad kubeliai suliptų.
- Su siūlu supjaustykite kubą į plonus griežinėlius.
- Įpilkite perlinį cukrų į lėkštutę ir po vieną pamerkite ir paspauskite tešlos griežinėlius, kad perlinis cukrus priliptų ant sausainio.
- Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Liežuvėliai:
- Iškočiokite atlikusią rudają tešlą į vientisą lakštą.
- Supjaustykitą lakštą įstrižai, kad jūsų gabaliukai atrodytų kaip liežuvėliai.
- Po vieną pamerkite ir paspauskite tešlos griežinėlius, kad perlinis cukrus priliptų ant sausainio.
- Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Piršteliai:
- Sugnaibykite vienodo dyžio, mažus atlikusios, susimaišiusios tešlos.
- Iškočiokite tokio pačio storio ir ilgio volelius.
- Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite sausainius 180C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą